Европейският шампион по борба от Рим 2020 Едмонд Назарян бе посрещнат като истински герой. На големия талант му беше поднесен венец на победителя. Вдигнаха го и на ръце под бурните аплодисменти на събралите се хора на летище „София“. С възгласи „Браво, шампионе“, от страна на европейския и световен шампион Иво Ангелов.

Голям успех! Назарян с Европейската титла в Рим

„Надявам се да продължа с успехите. Тренирам всеки ден и искам да донеса такава радост на моите приятели и цяла България. Искам пак да видя това настроение“, заяви Едмонд.

„Всичко се получава, когато вярвам в себе си. На това ме е учил моят баща. Казва ми: „Излизаш и се бориш, да има битка и бой до край, до последната секунда даваш всичко от себе си.“ Това и правя“, добави още той.

Lap.bg
21 снимки

„Радвам се, че го изненадах. Никой не очакваше такъв дебют от мен. Заведоха ме на това Европейско първенство само, за да натрупам опит. След всяка среща се настройвах и продължавах да се боря“, заяви Назарян.

„Моите амбиции са преди всичко да съм здрав и да тренирам. Готов съм на всичко. За Олимпиадата съм още малък, но треньорите ще решават. Ще продължа да се състезавам и в моята възраст. Ако треньорите решат ще се боря, но не зависи от мен. Готов съм да се боря за Олипмийска квота“, добави още европейският шампион.