Гордият баща и треньор Армен Назарян бе радостен след завръщането от Рим. Олимпийският шампион от Атланта и Сидни заяви, че светът е впечатлен от стила на Едмонд. Той добави, че трябва да се намерят още трима млади класни борци.

„Много съм щастлив, никога не съм толкова радостен. Дори, когато спечелих олимпийската титла. Много съм горд да го видя да печели Европейската титла“, каза Армен.

„Спечели с мотивация, воля и характер. Много класна класическа борба. Едмон не се предава. Бори се до край, като мен. Такива съвети му давах. Вече ме надмина. Стана Европейски на 18, а аз на 19 . Дано да няма контузии. Да се качи в по-горна категория и да спечели олимпийска титла“, добави още гордият баща и треньор.

Lap.bg
21 снимки

„Само изхвърлянето не го прави, както трябва (смее се). Иска бързо да направи изхвърлянето. Обяснявам му, че може да го хвърля, където иска само да изчака. А той бърза. Но ми каза, че е още млад и това ще тренира. Има енергия и ще се учи“, заяви Назарян.

„Много е трудно да си треньор. Вълнувам се като знам, че ще ме надмине, радвам се много. Такова нещо не съм виждал от много години. Той е бъгарин. Такава класа, поздравяват го и му пляска цял свят. Много хора ми споделиха, че са впечатлени. Едва навърши 18 години и надмина европейски и световни шампиони. Дори ме попита дали това са същите борци“, добави още той.

„Спокоен съм. Трябва да намерим 3-4-ма като него и тогава ще съм още по-спокоен“, каза Назарян.