Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че Тайбе Юсеин и Радослав Пантелеев имат големи шансове за медали от Игрите в Токио догодина. Юсеин не успя да защити световната си титла в борбата в категория до 62 килограма на първенството в Нур-Султан, но все пак спечели квота за Олимпийските игри. Радослав Пантелеев пък спечели първия медал за България от Световно по бокс от 10 години насам.

"Двама българи се качиха на почетната стълбичка на световните първенства по борба и бокс!

Тайбе Юсеин, която вчера си осигури квота за олимпийските игри в Токио, заслужи сребърен медал на шампионата по борба в Нур-Султан, Казахстан. Тя отстъпи с 3:5 точки на Айсулу Тинибекова от Киргизстан във финала на категория до 62 кг. Равностойната схватка между двете беше решена в заключителните секунди в полза на Тинибекова. С цялостното си представяне на шампионата, нашето момиче показа, че има сили и възможности да спечели олимпийската титла догодина в Токио.

Боксьорът Радослав Панталеев остана с бронз на първенството в Екатеринбург, като донесе първо отличие за страната ни от планетарни шампионати след 10 години пауза. В полуфиналите на категория до 91 кг Панталеев загуби с единодушно решение на съдиите от представителя на домакините Муслим Гаджимагомедов. Радослав е с огромни шансове да спечели не само квота за игрите в Токио, но и медал! Браво, Тайбе и Радослав! Гордеем се с вас", написа министър Кралев на профила си във "Фейсбук".