По-малко от 15 секунди не достигнаха на спортист номер 1 на България за 2018 г. за второ злато от Световно първенство.

Тайбе Юсеин загуби финалната среща в кат. до 62 кг. в Нур-Султан, отстъпвайки с 5:3 на представителката на Киргизстан – Айсулу Тинибекова. 28-годишната българка влезе добре мача и показа по-агресивна игра, но трябва да се отбележи феноменалната игра на противнчиката ѝ във фаза защита.

Юсеин първа записа точка благодарение на пасивност от страна на киргизстанката, но веднага след това допусна две точки, с които Тинибекова поведе.

След почивкатa резултатът набъбна до 1:3 за новата шампионка, но минута преди края Тайбе най-накрая успя да заключи коляното на противничката и да я събори, за да изравни резултата. Киргизстанката се втурна в атака и тази тактика ѝ се отплати, макар и с голяма доза късмет. 15 секунди преди края на срещата Айсулу направи успешна атака на коляното и успя да повали Тайбе на земята, което ѝ донесе две точки.

Така българката остана със сребърния медал, а титлата е първа в историята на Киргизстан. Въпреки поражението, българката си извоюва квота за олимпийските игри през следващото лято в Токио./boec.bg