При отлични условия за футбол днес на стадион „Локомотив“ в Мездра бе даден стартът на последната регионална надпревара на Каменица ФЕН Купа 2011. Точно 64 отбора, класирани след квалификации от областите Видин, Враца и Монтана, ще се борят за последните две квоти за Големия финал през септември. Двата най-добри отбора на Северозапада ще се изправят срещу останалите 22 най-добри аматьорски тима на България във футболен спор за впечатляващата награда на тазгодишната Каменица ФЕН Купа – посещение на европейско футболно дерби. Пътуването ще е обезпечено от “Каменица” АД, а спечелилите ще имат уникалната възможност сами да изберат кои европейски грандове да гледат на живо.

Турнирът в Мездра официално откри кметът на града Иван Аспарухов. „Благодаря на Каменица за уважението към футболна Мездра, което показват с организирането на полуфинала тук. Винаги сте добре дошли в нашия град, успех на всички участници и на турнира Каменица ФЕН Купа. В церемонията за официалния старт на турнира взеха участие още ветерани и заслужили футболни хора от региона като Валентин Белчев, Милчо Романски, Доцо Марков, Иван Трайков, Владимир Хинков.

В традиционния демонстративен мач след откриването на турнира предизвикателство към сборен отбор на ветераните на Мездра отправи тимът на Община Мездра. В духа на феърплея на Каменица ФЕН Купа командата на ветераните бе подсилена от най-ключовия играч на Общината – кмета на Мездра Иван Аспарухов. С помощта на градоначалника ветераните поведоха с 1:0, малко по-късно общинарите вкараха две дузпи, но след страхотен пробив бившите футболисти отново излязоха напред в резултата, а след това добавиха и два безответни гола за 4:2. Последната дума в мача имаше включилият се в отбора на Общината Кирил Глушков, мениджър събития на „Каменица“ АД. Глушков отбеляза два гола и прати мача до дузпи, след които победата остана за ветераните.

Наред с турнирните футболни страсти, участниците и гостите на Каменица ФЕН Купа 2011 по традиция се състезават и в серия атрактивни игри. В „Играй с вратаря“ аматьорите трябваше да се пробват да вкарат гол на бившия страж на „Локомотив“, „Янтра“ и „Светкавица“ Петко Петков. Желаещите бяха над 50, Петков изтегли 10 късметлии и успя да спаси ударите на почти всички. Най-точен се оказа Стилян Богданов, който отбеляза всичките си дузпи и си спечели оригинална топка Puma от партньора на турнира.

Много желаещи имаше и в квалификациите на играта „Точен шут“, в която най-прецизният стрелец ще има шанса да спечели една от най-щедрите награди в цялото първенство - 365 литра Каменица. За най-точните в прогнозите имаше специални фен-комплекти, а с всяка бира късметлиите имаха шанса да си спечелят топки, фланелки, шапки, карти за игра и много други полезни и приятни артикули.

Шампионът на Северозапада ще бъде известен след финалния мач, който започва утре (31 юли, неделя) в 12.30 часа. Награждаването на Каменица ФЕН Купа е в 13.00 часа. По традиция организаторите ще връчат купата на шампиона и неговите подгласници, а и ще отличат заслужилите в категориите „Най-добър вратар“, „Най-атрактивен играч“ и „Най-спортсменски отбор“.

Всички участници в турнира ще открият снимки и видео от своите мачове на www.kamenitzafanclub.com и официалната страница на турнира във Facebook. Всички отбори на полуфиналните срещи на турнира ще играят с екипи на престижната марка Puma. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи, отново осигурени от партньора на турнира. За поредна година Българският олимпийски комитет партнира на най-големия аматьорски турнир по футбол у нас и афишира Каменица ФЕНкупа 2011 като едно от най-важните и престижни събития в спортния календар на България.