Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов заяви след загубата от Левски, че неговите играчи са направили най-силния си мач от началото на първенството.

„Въпреки загубата, изиграхме най-силния си мач в шампионата до момента. Левски е в добро състояние и играе добре в момента. Ние опитахме да се противопоставим според възможностите си. Не мога да кажа, че сме били по-добри, но на моменти бяхме равностойни на Левски. И за трите гола имахме яснота, че може така да стане. На разбора си казахме, че трябва да пречим на Петков да изнася бързо топката след центрирания, не го направихме”, започна Вуцов.

Допуснахме елементарен гол във втората минута. След това нов глупав гол от статично положение, допуснахме Зе Соарес да излезе сам срещу вратаря. Беше говорено, но не го направихме, не знам защо допуснахме такива грешки. Третият гол пак грешка наша. Загубихме топката в невралгична зона, знаехме, че Левски ще направи преса и ще пробва да отнема топката. Ники Димитров ни вкара хубав гол, точно след такова отнемане. Убеден съм, че играта бе равностойна. С нищо не ни надиграха, просто допуснахме елементарни голове, вярно, че футболът е игра на голове, но не са ни надиграли”, добави наставникът на „белите” от София.

„Нашият отбор още не е подготвен, има наивност, неувереност. Не знам дали ще ме уволнят, ако някой иска да ме уволнява, нека го направи. Имам претенции, че в България се свири по различни критерии. Срещу едни - едно, срещу други друго. Чух Вагнер да казва една дума с „п”, това ако не е жълт картон, не знам кое е. При Зе Соарес отново - за удар без топка или е червен, или е нищо. Не е жълт. Не мога да кажа дали съдията е повлиял на крайния изход, но това са 2 ситуации за червени картони. Обвинявам съдията, че си затвори очите и не си свърши работата. Всичките смени са принудителни в нашия отбор. Много контузии се насъбраха".