Нефтохимик ще бъде собственост на дама! Това стана ясно след днешното заседание Общинския съвет в Бургас.

Общинските съветници гласуваха да прехвърлят притежаваните от Община Бургас 82% от акциите на Нефтохимик на Анелия Златкова. 26 от местните парламентьори гласуваха „за“, 9 – „против“, а 7 – „въздържал се“. Така тя ще закупи мажоритарния пакет акции на „шейховете“ за 1 лв., съобщава Кота спорт.

Анелия Златкова е заявила, че може да осигури нови спонсори на клуба, които да налеят свеж ресурс. За целта обаче бе поискала минимум 25% от акциите за нея или за новите партньори. В хода на разговора обаче се е стигнало до предложение тя да получи целия общински пакет срещу 1 лев, като поеме ангажимент да издържа дружеството и поетапно да започнат да се чистят и задълженията.

Сега сделката трябва да бъде оформена юридически и да е готова до предстоящото Общо събрание на клуба на 20 октомври. Досега Анелия Златкова бе член на Съвета на директорите на ПФК Нефтохимик.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.