Новият старши треньор на Спартак Варна Валентин Илиев остана удовлетворен от представянето на тима в мача с ЦСКА 1948 II от първия кръг на Втора лига.

У дома "соколите" спечелиха с 2:1, като това бе официален дебют за Илиев. Мачът бе очакван с огромен интерес, тъй като противопостави изпадналия от елита Спартак на завършилия на първо място във Втора лига през миналия сезон дублиращ тим на "червените".

"Ключово за победата е, че играхме като колектив", заяви пред Илиев, цитиран от сайта на Спартак.

"За мен е чест да работя с хора, които са готови да оставят сърцето си на терена. Първо искам да поздравя отбора, ръководството и всички фенове, казах го и в съблекалнята. Дори и да не бяхме победили, няма как да имам претенции към тези момчета, защото те показаха какво е дух и характер. Ясно е, че ни трябва време да се сработим и се надявам, че тепърва нещата ще придобият още по-добър вид. Поздравявам ги, че играха като отбор и то срещу много сериозен съперник", обясни бившият национал.

"Искам да поздравя и талантливите момчета от ЦСКА 1948, играят добър футбол. Но ние оставихме душата си на терена и това ни донесе победата."

Треньорът добави, че агресията е важен фактор и в двете фази на игра, за да се лиши съперника от време и пространство.

"Имахме шансове още първото полувреме да открием. На почивката казах, че ще имаме още възможности за гол. Радващото е, че след като получихме гол, показахме характер, а не изпаднахме в хаос и не се примирихме да играем за равен дори срещу отбора, който миналата година спечели Втора лига. Но не трябва да изпадаме в крайности. Днес както спечелихме, така можеше да завършим равен или да загубим. Трябва да сме здраво стъпили на земята и да продължаваме да сме задружни и да работим за този клуб така, все едно е наш", завърши наставникът на варненци.