"За мен е удоволствие да водя Пирин. Хареса ми клуба, харесаха ми амбициите на собствениците и исках да бъда част от този проект". коментира главният мениджър на Пирин Благоевград Уорън Фийни, който пое "орлетата" в края на миналата година.

На пресконференция в Пресклуб България бившият национал на Северна Ирландия разкри какво го е убедило да дойде да работи в България. "Имаме добри играчи, които искам да направя още по-добри. Знаем каква е целта ни - да се класираме в Първа лига. Ще играем мач за мач и искаме да завършим сезона възможно най-нагоре в класирането. Ако не успеем да спечелим промоция този сезон, ще дадем всичко от себе си през следващия. Футболът е моят живот откакто съм 16-годишен. Когато дойдох тук бях много впечатлен от плановете на ръководството. За първи път бях в България преди 15 години, когато играех в Чемпиъншип с Лутън. Разликата в страната е голяма", сподели Фийни.

Изпълнителният директор на клуба Ива Уорън разкри повече за сериозните амбиции на новите собственици. "Лятото започна доста трудно за нас, но мисля, че в последните седем месеца успяхме да свършим страшно много работа. Относно стабилизирането на клуба финансово и изграждането на спортно-техническата база. Имаме разработени планове за козирка на стадион "Христо Ботев", имаме работеща администрация, имаме отбор, който се състезава, имаме школа, която работи и играе добре. Работим изключително добре с община Рила за развитието на спортно-техническата база там и работим изключително добре с община Благоевград за нещата, които трябва да се случват в града. Всеки ден при нас се прави нещо ново, имаме изключително много неща, които трябва да свършим до края на пролетния полусезон, много неща, които трябва да свършим лятото и се надявам с помощта на екипа ми, мисля, че нещата наистина ще се случат", сподели тя.

"Искаме да създадем една много добра база, развитие на Детско-юношеската школа и създаване на женски отбор, който да допълни всичко, което ни е нужно. Наистина плановете ни са дългосрочни, разговаряме с община Благоевград и община Рила за стадиона и базите за срок от 30 години. Изграждаме една изключителна база в Рила, правим основен ремонт на цялата база в Благоевград, която включва стадион "Христо Ботев" и две подготвителни бази. Търсим терен за изграждане на още игрища. Това, което искам да направим, наистина си заслужава да бъде направено в град като Благоевград и в югозападна България", допълни Уорън.

Спортният директор на Пирин Венко Попов не скри, че е оптимист за бъдещето на тима. "Тръгнахме трудно, няма какво да крием, имаше голяма опасност отборът даже да не стартира тая спортно-състезателна година. Хубавото е, че нещата при нас се случиха както трябва да се случат, благодарение на спонсорите и новите собственици на клуба. Отборът го правихме в движение, именно там беше най-големия проблем, тъй като имахме само 3-4 човека с договори и в рамките на един-два месеца знаете колко трудно можеш да привлечеш футболисти, които гледат с недоверие на нашия отбор. Направихме боеспособен отбор, претърпяхме и промени в треньорския щаб, наложи се поради слаби резултати и недоразумения между футболисти и треньори, но се надяваме, че нещата вече са подредени и от сега нататък да си говорим само положително за нашия отбор. Всички трябва да имаме търпение, защото един отбор се изгражда бавно и трудно, но най-хубавото е, че се промени начинът на трениране и мислене на футболистите след назначаването на новия мениджър. Надявам се през пролетния полусезон да покажем коренно различно лице от това, което беше през есента. Мисля, че успехите са пред нас", каза Попов.