Старши треньорът на Витоша Бистрица не скри задоволството си и призна, че е останал изключително изненадан от впечатляващото първо полувреме, което неговите футболисти изиграха на стадион „Христо Ботев“ във Враца. В един от най-интригуващите двубои от 13-ия кръг във Втора лига бистричани спечелиха с категоричното 4:2 визитата си на Ботев Враца, като още на почивката имаха аванс от четири безответни гола. 

„За сметка на всички онези мачове, в които изгубихме толкова много точки – и срещу Оборище, и срещу Локомотив София, и срещу Етър, двубоят във Враца се разви по възможно най-добрия сценарий за нас. Играчите бяха концентрирани, внимаваха през всичките две седмици, в които говорихме за Ботев, и използваха слабостите на съперника“, сподели след срещата Ангелов пред клубния сайт.

„Разбира се, че не съм очаквал подобен развой на срещата. Аз и при 4:0 бях притеснен, тъй като по принцип не си спомням случай, в който отбор, който водя, да бележи ранен гол и да печели лесно трите точки. Знаех, че в първия четвърт час след подновяването на играта не трябва да допускаме попадение. Футболистите на Ботев щяха да излязат ядосани и далеч по-агресивни в търсене на бърз гол. За щастие такъв не падна чак до 70-ата минута“, допълни още наставникът.

Специалистът остана доволен и то факта, че емоцията от победата на „Христо Ботев“ бе усетена от няколко деца от школата на Витоша, които пътуваха с клубния автобус до Враца. Според Ангелов контактът на футболистите с тях и очакванията на малчуганите за победа са допринесли за успеха. „Със сигурност  присъствието на децата от школата, контактът им с тях е направил футболистите по-отговорни и по-отдадени“, завърши Ангелов.А