Една от големите звезди на габровския футбол - Стоян Ацаров, се присъединява към семейството на Янтра. Спечелилият "златен" дубъл с отбора на Славия през 1996 година бивш защитник застава начело на треньорския екип, който ще води отбора след завръщането му във Втора лига. Ацаров ще работи в партньорство с досегашния наставник на тима Николай Василев, играещия помощник Искрен Писаров и треньора на вратарите Петко Петков.

Бившият защитник е сред най-успелите футболисти в 100-годишната история на габровския футбол. Юноша е на Янтра (Габрово), като носи екипа на мъжкия отбор до 1992 година. В този период има записани мачове и за младежкия национален отбор до 21 години. Влиза в полезрението на столичния гранд Левски и през сезон 1992/1993 година е в състава на "сините", който печели шампионската титла на страната. Футболният му път продължава в Берое (Стара Загора) и Етър (Велико Търново), като с "виолетовите" вдига първата Купа на Професионалната футболна лига. Най-сериозният му успех идва след като се присъединява към отбора на Славия. През сезон 1995/1996 "белите" печелят паметен "златен" дубъл – шампионска титла и купа на страната. Стоян Ацаров е футболистът с най-много изиграни мачове от шампионския отбор на Славия (30) и е избран за най-добър защитник на първенството.

Впоследствие облича за кратко и екипа на саудитския Ал Насър. Последните години от футболната му кариера са свързани с отбора на Ухан (Китай). Помага на тима да влезе във Висшата лига на страната и там окачва обувките на пирона през 2004-та.

В Китай прави и първите си стъпки в треньорската професия. В основата е на създаването на ФК Джачуанг (Хайнинг). На същия клуб е технически директор от 2016-та година до момента. В началото на тази година Ацаров получи дипломата си от Българската треньорска школа по футбол за Лиценз „А“.

"Като габровец съм много щастлив, че ще мога да бъда част от този нов проект, който се създава тук. Нов проект с млади хора, с различни виждания, които за мен са правилни. Доста години футболът в нашия град беше на място, което не му прилича. Мисля, че мога да допринеса с опита си, и съм сигурен в успеха. Остава да покажем това, за което говорим, на терена“, бяха първите думи на Стоян Ацаров след присъединяването му към треньорския екип на Янтра.