Спартак (Плевен) ще играе домакинските си мачове от футболното първенство на Втора професионална лига на градския стадион "Плевен". Решението е на Българския футболен съюз (БФС) и е оповестено днес след приключване на инспекцията на съоръжението, съобщи Димитър Стефанов, пресаташе на плевенския футболен клуб. 

Огледът е извършен от Георги Лалев, лицензионен мениджър към БФС, и Неделчо Михайлов, секретар на Спортно-техническата комисия към футболната централа.   

Според Пепо Петков, председател на Управителния съвет на клуба, представителите на БФС са останали доволни от състоянието на стадиона. "Изпълнени са всички предписания, които ни бяха зададени. Доста работа свършихме, за да приведем съоръжението в желания вид, отговарящ на всички изисквания и предписания на БФС за провеждане на мачове от професионалния футбол. Всички документи на клуба, касаещи финансовата и техническата част са изрядни", категоричен е Петков.

Спартак започна вчера подготовката си за новия сезон на Втора лига.

"Треньорският тандем Красимир Бислимов – Петър Ванков изведе 23-ма футболисти за първа тренировка. Сред тях са 13 нови попълнения, селектирани съвместно от треньорския щаб и мениджъра на отбора Костадин Костов", отбеляза пресаташето на клуба Димитър Стефанов.

Тренировъчният процес ще се проведе в Плевен като отборът ще изиграе няколко приятелски срещи.