Отборът на Спартак Варна отстъпи с минималното 0:1 на узбекистанския Олимпик Ташкент в първата си контрола на турска земя. Единственото попадение вкара Абдуманонов и падна в началото на втората част. В края на първото полувреме пък Ибрахимов от Олимпик бе изгонен с втори жълт картон, но на негово място се появи друг футболист, за да се запази численото равенство на терена.

Спартак пропусна перфектна възможност да открие резултата в 17-ата минута, когато Митев опита да вкара от въздух на празна врата след грешка на противников бранител, но единствено силният вятър попречи на кълбото да влезе във вратата.

Десетина минути по-късно Шамсиев изрита грубо Янчо Андреев в краката, което доведе до меле на терена. Това наложи на съдията да покаже 3 жълти картона, за да спре разправията между играчите. В 40-ата минута Ибрахимов от Олимпик бе изгонен с втори жълт картон. На негово място обаче влезе друг футболист и така и двата тима продължиха с по 11 души срещата.

Второто полувреме започна с гол за узбекистанския тим. В 49-ата минута футболист на Олимпик проби отляво, центрира и влезлият през второто полувреме Абдуманонов успя да засече, за да открие за 0:1.

В средата на втората част Начев стреля опасно от фаул, но безуспешно. Така Спартак не успя да се добере до гола и отстъпи в първата си контрола.

Следващата приятелска среща на възпитаниците на Васил Петров е на 22 януари срещу тима на Македония-Гьорче Петров.