Спартак Плевен трябва да започне зимната си подготовка на 8 януари, но все още не е ясно колко футболисти ще се появят на първата тренировка. Заради безпаричието в клуба някои от играчите прекратяват договорите си, а други все още изчакват, за да видят дали финансовата ситуация в клуба ще се подобри.

Футболистите не са взимали три заплати и две премии и няма яснота дали изобщо ще си получат заработените възнаграждения.

От ръководството са заявили, че правят всичко възможно, за да намерят пари, но към този момент сериозно положително развитие по въпроса няма. Треньорите и футболистите са изкарали празниците с празни джобове.

До момента Спартак Плевен има уговорени контроли с Монтана на 18 януари и Чавдар Етрополе на 1 февруари. За такъв се счита и спаринга с Павликени на 29 януари. Потвърждение се чака и от елитния Ботев Враца. Двубоят е планиран за 14 или 15 януари.

Треньорите на плевенчани Красимир Бислимов и Петър Ванков искат да уредят поне 5-6 контроли по време на подготовката. Почти сигурно тя ще протече в Плевен.

След есенния полусезон Спартак Плевен заема предпоследното 16-о място във Втора лига и е сериозно застрашен от изпадане. На няколко пъти мачовете им бяха под въпрос, заради лошото финансово състояние в клуба.