Градският стадион "Плевен" ще бъде предоставен за безвъзмездно ползване на Сдружение "Общински футболен клуб Спартак Плевен". Това реши днес Общинският съвет, съобщи пресцентърът на съвета.

Всички съветници са гласували в подкрепа на предложението, което е направено от председателя на Управителния съвет на Сдружението Пепо Петков във връзка с участието на клуба в Трета футболна лига. Посочено е, че след ремонтните дейности на стадиона през пролетта на 2020 г. от общината, футболният клуб е получил лиценз и са провеждани футболни срещи от първенството на Втора ПФЛ. Безвъзмездното ползване на спортния обект ще бъде и в интерес на гражданите, които ще могат да наблюдават срещите на отбора в град Плевен.

След дебат Общинският съвет е предоставил стадиона за една година. Разходите за текущото обслужване и поддръжка на имота, данъци и такса битови отпадъци ще бъдат за сметка на футболния клуб.

Съветниците са приели и решение за ползване на частна общинска собственост на ул."Ген.Ганецки"-48 в Плевен под наем, без търг или конкурс, на Сдружение "Спортен клуб по волейбол Олимпиец" за пет години. Помещението ще се ползва за родителски срещи, обучения на състезателите в клуба от всички възрасти и други прояви, свързани с подготовката и квалификацията на спортистите и треньорите.