Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз се произнесе за наказанието, което наложи на втородивизионния Спартак Плевен поради неявяването на тима за шампионатния двубой срещу Монтана. Срещата трябваше да се състои на 14 септември, но гостуващият отбор така и не се появи на „Огоста”.

Ето и пълния текст на решението:

След като разгледа докладите на длъжностните лица, изслуша представители на ръководството на ОФК Спартак Плевен, старши треньора, помощник треньора и капитана на отбора, СТК констатира, че няма уважителна причина за неявяването на ОФК Спартак Плевен в срещата от 8-ми кръг на Втора лига ПФК Монтана 1921 - ОФК Спартак Плевен, обявена по програма на 14.09.2019 година. Предвид на това СТК реши:

На основание чл. 24 ал. 1, буква а/ и във връзка с чл. 24 ал. 1, в/, за неявяване на терена по неуважителни причини на официална среща от първенството на Втора лига, на ОФК Спартак Плевен да бъде присъдена служебна загуба с резултат 0:3, от актива му да бъдат отнети 3 точки и на клуба да се наложи имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Съобразно 24 ал. 1, буква б/ предлага на Дисциплинарната комисия на БФС да потвърди горното.

Предава по компетентност на Техническия комитет да разгледа действията на треньорския щаб на ОФК Спартак Плевен по незаминаване на отбора за Монтана.