Новият собственик на ПФК Нефтохимик - Анелия Златкова, коментира ситуацията в клуба. Днес част от футболистите решиха да бойкотират утрешния мач с Лудогорец II заради една неполучена заплата. Играчите не се качиха на автобуса за Разград, като от клуба уведомяват, че Златкова е дала гаранции, че още утре играчите ще получат дължимото месечно възнаграждение.


В крайна сметка, бургаският отбор ще участва в мача основно с юноши, но все още не е ясно по какъв начин ще стане това, тъй като е в разрез с наредбите на РЗИ. 

„Недоумявам това поведение. Става въпрос за професионални футболисти. В крайна сметка, тяхната работа е да играят футбол. Този бойкот е крайно неприемлив", коментира Златкова. 

"Гарантирахме им, че утре ще получат парите си. Сега разбирам, че не искат да се качват на автобуса. Времената са трудни, правим всичко възможно да обезпечим клуба, но е необходимо време, докато новите структурни и функционални промени сработят. Нужен е повече разум, търпение и толерантност. Ние, като ръководство, го проявяваме, очаквам същото и от играчите. Виждате, че клубове направо приключват дейност, като цяло има големи проблеми в целия български футбол. Да носиш екипа на Нефтохимик, освен всичко друго, е и призвание. Добре е футболистите да разберат и това", допълни Златкова.

В последните месеци заради финансови проблеми три клуба напуснаха втория футболен ешелон, а друга част са на ръба на оцеляването.