От спечелилия промоция за Втора лига Беласица разясниха казуса със стадиона и рисковете тимът да домакинства извън Петрич в началото на новия сезон. 

"За да получим професионален лиценз, изискването е да предоставим пред комисията договор за наем на стадиона, който искаме да използваме през сезона. "Цар Самуил", както знаете, е под юрисдикцията на Национална спортна база. В момента договорът на наемателя фирма "Етно" ЕООД изтече, но според договора за наем тя няма право да преотдава стадион. Със сигурност никой не иска Беласица да играе в Симитли или където и да е другаде, но нещата не зависят от нас." 

"До момента клубът поддържаше терена и плащаше не малка сума, за да ползва стадиона в Трета лига. При професионалистите обаче така не ства", обясни председателя на УС на клуба - Иван Златински. 

Той обаче е категоричен, че новият спортен министър Радостин Василев на няколко пъти е декларирал желание и готовност да помогне по всички законови начини за решаване на казуса. 

Пред "Мач Телеграф" от министерството на спорта също са уточнили, че следят ситуацията и след изтичането на договора с настоящия наемател ще стартира нова процедура.