Футболният треньор Красимир Мечев, чийто права Българският футболен съюз спря по сигнал на Специализирана прокуратура на РБ, заяви, че го атакуват от 5 години с измислици. Това съобщи за БТА пресаташето на ОФК Спартак Плевен Димитър Стефанов.

Срещу Мечев и колегата му Анатолий Тонов са внесени обвинителни актове в Специализирания наказателен съд. До произнасяне на съда двамата треньори нямат право да упражняват професията си.

Спряха правата на бг-треньори заради разследване за уреждане на мачове

"Всичко започна през 2011 г., когато работих в детско-юношеската школа на Славия /София/. После негативите продължиха докато бях треньор на Любимец /Любимец/. Постоянните атаки и обиди повлияха негативно на треньорската ми кариера. Оттогава е почти невъзможно да си намеря работа", е заявил Мечев.

"Иначе винаги съм имал предложения. Когато обаче настъпваше момента да започнем съвместна дейност, ръководството на даден отбор се отказваше, позовавайки се на написаните и изговорени простотии по мой адрес. Има хора обаче, които не се влияят от тези глупости и ме поканиха - става въпрос за ОФК Спартак /Плевен/, където от октомври 2016 г. до 19 март 2017 г. бях директор на детско-юношеската школа и треньор на формацията U-17", посочва футболният треньор.

"През тези пет месеца заедно с колегите ми работихме съвестно и без скандали, съвместно със Спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен. Благодарен съм на ръководството на клуба и в частност на спонсора Иван Динов, че ми предоставиха възможност да върша това, което обичам и умея най-добре. Планирали бяхме мащабни промени, но нямаше как да продължа, защото заливащата ме мръсотия щеше да се пренесе и върху ОФК Спартак /Плевен/. Именно затова миналата неделя взех лично решение да напусна клуба и на следващия ден го сторих", допълва Мечев.

"Не съм се предал. Ще продължа да се боря срещу тези измислици. Сигурен съм, че истината ще излезе наяве. Тогава ще си потърся правата по съдебен път, за да изчистя опетненото ми име и за възпрепятстването да упражнявам правото си на труд", е коментирал още Красимир Мечев пред пресаташето на плевенския клуб. /БТА