На обновената "Арена Арда" официално бе представен отборът на втородивизионния Арда Кърджали за предстоящия сезон 2018/2019. Точно 26 футболисти бяха посрещнати с аплодисменти от феновете, които бяха дошли да изгледат и последната контрола с Ботев Гълъбово, която приключи при 2:1 за домакините. Двубоят бе наблюдаван от президента на клуба Петър Пешев, както и от много приятели на Арда. 

Арда - Ботев Гълъбово 2:1

източник: fcarda.bg


Играчите на Елин Топузаков завършиха с победа своята лятна подготовка. Гостите първи откриха резултата в 30-ата минута, когато капитанът на Арда Борислав Стойчев се опита да парира удар на футболист на Ботев, но топката срещна неговата ръка и главният съдия показа бялата точка. Стойчев обаче получи и червен картон, а на негово място влезе друг играч, тъй като такава бе предварителната уговорка. Точен за Ботев бе Коларов. 

Арда - Ботев Гълъбово 2:1

източник: fcarda.bg


Малко след началото на второто полувреме Веселин Марчев бе фаулиран в наказателното поле и съдията отново показа мястото за изпълнение на 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Георги Андонов, който бе точен и възстанови равенството. След попадението играта се раздвижи и футболистите създадоха няколко положения и пред двамата вратари. В 72-ата минута, след груба грешка на защитник на гостите, Джихат Кямил открадна топката, подаде към влезлия като резерва Ахмед Осман, който бе безпощаден и донесе победата за Арда. 

Следващата седмица стартира първенството на Втора лига, като Арда гостува на Кариана Ерден. Срещата е на 21-и юли от 18,30 часа.