Капитанът на Янтра Габрово - Петър Казаков, ще носи шина две седмици. Сърцатият полузащитник получи болезнена травма в глезена пет минути преди края на контролата срещу Дунав Русе след съприкосновение с нападателя на домакините Александър Кирилов. Това по всяка вероятност ще извади Казаков за първите двубои на Янтра от втория полусезон във Втора професионална лига.

Освен Казаков, предстоящата последна контрола на отбора срещу Берое в събота ще пропуснат още няколко играчи. Както е известно, аут за дълго време след операция на коляното е левият бек Симеон Чатов. 

В лазарета на този етап остава и Християн Кожухаров, който се възстановява от травма в ахилеса. Костадин Гаджалов също претърпя хирургическа интервенция в края на миналия полусезон, но на глезена. От следващата седмица опитният бранител ще започне бегови занимания и ако всичко върви нормално, постепенно ще се включи в заниманията на отбора.

В предстоящата седмица би трябвало да поднови тренировки и Даниел Гаджев, който пък получи мускулна травма още в първата контрола от зимната подготовка срещу Загорец Нова Загора.