Отборът на Пирин Благоевград е напът да подсигури поне 3 нови попълнения за пролетния полусезон на шампионата. Селекцията се движи изцяло от мениджъра на клуба - Уорън Фийни, като основна цел е пиринци да надградят с качество, а не с количество в определените от него позиции.

В плана за подготовката влизат и няколко юноши на клуба, които бяха наблюдавани внимателно от новия спортен щаб през последния месец.

В началото на следващия месец се очакват и поне 5 състезатели, които ще изкарат пробен период с отбора.

Няколко оферти от Пирин към конкретни футболисти бяха отхвърлени с оглед на високи финансови претенции, които биха дебалансирали сериозно бюджета на клуба.

В напреднала фаза са и разговорите за новия треньорски щаб, като към момента със сигурност част от първия отбор на поста помощник-треньор остава Васил Петров. Към него ще се присъедини и един българин на позицията асистент-мениджър, както и кондиционен треньор - най-вероятно от чужбина.

Междувременно станаха ясни и датите за контролите на пиринци по време на подготовката. Както вече е известно, "орлетата" се събират за първа тренировка на трети януари.

До 26.01 тренировките ще са в домашни условия, а на 27.01 отборът лети за Алания от София, където ще остане до седми февруари. Предвидени са 4 контролни срещи, три от които ще се проведат в Турция. Единствената проверка преди отлитането за Алания ще бъде с отбора на Левски до 19 години на 24 януари в Благоевград.