Летящият високо Пирин направи грешна стъпка след като завърши 0:0 като гост на Ботев Гълъбово в първия мач за пролетта във Втора лига. Двубоят игран на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора бе равностоен в по-голямата си част.

В 3 - та минута Джунейт Яшар от домакините отправи удар от 20-ина метра, но топката профуча край лявата странична греда. Пирин отговори с опасна атака в 15 - та минута. Владислав Златинов получи топката и веднага стреля силно от границата на пеналта, но топката профуча над напречната греда на вратата на Ботев. До края на първата част липсваха интересни положения пред двете врати и нулевото равенство се запази.

Второто полувреме също започна равностойно. В 64 - та минута капитанът на Пирин Благов напредна в наказателното поле на домакините, но ударът му мина край дясната греда.

В 80 - минута Винков центрира опасно в пеналта, но вратаря на Пирин излезе и улови топката.

В последната минута на двубоя защитникът на Ботев Цветелин Радев можеше да вкара, но ударът му мина покрай вратата на Пирин.

С равенството между двата тима, класирането във Втора лига не се променя. Пирин остава на 9-ата позиция с 24 точки, докато Ботев Гълъбово се изравни с 10-ия Кариана, като и двата тима имат по 23 точки.

От ръководството на Ботев обявиха преди мача официално, че американският производител на автомобили Jeep ще помага финансово на клуба като рекламодател.