Спортният директор на Арда Кърджали Емил Кременлиев потвърди всеобщите очаквания, че още през сезон 2018/2019 завърналия се във Втора лига тим ще се бори за първото място и съответно директната промоция в родния футболен елит.

„Очакваме добра игра и първо място. Беше трудно да съберем футболистите и да стартираме проекта. После, когато си повярвахме, целта вече беше Втора лига и се работеше в тази насока. Сега ще гоним промоция в елита”, каза бившия български национал при тегленетоо на жребия във втория ни ешелон.

„Проблемът е, че не са един и два преките конкуренти. Доколкото чух и разбрах, поне пет-шест клуба изразиха същите амбиции. Има и традиционно добри отбори, които от години са във Втора лига и се представят на ниво.”

Само преди дни Арда отправи ясно послание, като купи футболист от Първа лига. Това бе халфът на Верея Венцислав Бенгюзов, който през януари беше  на крачка от трансфер в Черно море.  Малко по-късно договор с кърджалии парафира и опитният защитник Румен Сандев, чийто Пирин изпадна от елита в края на приключилия сезон. Ако се вярва на Кременлиев, това няма да е единствената интересна сделка на неговия клуб през лятото.

„Очаквайте и други сериозни нови имена при нас. На този етап не мога да загатна нищо. Оповестяваме тогава, когато има подписан договор. Водят се разговори, преговаряме. На този етап което сме оповестили, това е истината. Но бъдете в очакване…”

„Не крием, че единството е рецепта за добра работа. Да не забравяме и помощта от общината.”

„Търсим нови играчи навсякъде – нападатели, защитници и халфове. Само нови вратари не търсим.”

„Тук от доста време се спекулира за тези формати. Действителността е такава. Нагаждаме се към формата. Хубав, лош – всеки си има мнение. Няма смисъл да го коментираме. Такъв е форматът, така ще играем”, заяви бившият национал на България.