"Не смятам да подавам оставка", това заяви вчера председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов.

Изказването му е изключително странно на фона на постоянните грешки от съдиите и фактът, че голяма част от родните клубове открито с декларации обявиха, че не са доволни от случващото се.
Кредитът на доверие към Гергинов и реферите е изчерпан, а единственият вариант е оставка на Гергинов, но той явно няма такова намерение. Е, след всичко, което се случва в мачовете от родното първенство, е най-нормалното и редно нещо Гергинов да си подаде оставката. Защото иначе фарсът, наречен "българско съдийство", ще продължи, пише Блиц.

ЦСКА 1948, Черно море, Берое, Локомотив Пловдив са само част от клубовете, които правилно са недоволни от случващото се в съдийството. Към тях се присъединиха и редица известни личности, които също смятат, че реферите ни не се справят. А когато реферите не се справят, причината е в ръководителят им.

Странното в ситуацията е, че вечните врагове Левски и ЦСКА са обединени в подкрепа на съдийството и са в коалиция. Макар и те често да недоволстват. Защо ли се случва това?

Българският футбол е в много окаяно положение и всички биха искали поне в съдийството ситуацията да е положителна. Уви, върхът на айсберга в окаяното положение са Гергинов и подопечените му и е време за промяна и за оставка.