Общинският съвет в Плевен днес взе решение, касаещо общинския футболен клуб Спартак и неговия спонсор, съобщи пресцентърът на съвета. Решено е рекламни елементи на футболния клуб и новия спонсор на отбора да бъдат поставени на билбордове и стълбове за улично осветление в града.

350 стълба в Плевен ще бъдат предоставени безвъзмездно за ползване за поставяне на общи рекламни знамена на Община Плевен, Спартак Плевени фирмата спонсор на клуба. Решението е прието с гласовете на 38 от общинските съветници, двама са гласували "въздържал се".

Със същото решение съветниците са гласували рекламни елементи на плевенския футболен клуб да бъдат поставени и на вътрешните и външни оградни съоръжения и фасадата на стадион "Плевен".

Дадено е принципно съгласие за учредяване безвъзмездно право на поставяне и на 10 билборда върху имоти - общинска собственост, на територията на град Плевен, след като бъде одобрена съответната схема за това от главния архитект на Общината и спазена процедурата по Закона за устройство на територията.

Председателят на УС на клуба е уведомил общинските власти, че е постъпило инвестиционно намерение от букмейкърска компания за сключване на договор за спонсорство с футболния клуб, е съобщил на съветниците кметът Георг Спартански.

От страна на спонсора е изразено желание и готовност да помага в развитието на футбола в Плевен, като част от социалната програма за изграждане и подготовка на елитни спортисти. Предлага се да бъде сключен и 5-годишен договор между фирмата и Спартак Плевен - до 2024 година, като инвестираната сума за този период ще бъде в размер на 400 000 лв. без ДДС, разпределени на месечни вноски.

За сметка на фирмата ще бъде и официалната екипировка на футболистите от представителния мъжки отбор за сезон 2019-2020 година. От фирмата са изразили и желанието си да използват широките възможности за реклама и популяризиране на марката, на футболния отбор и на Общината чрез общи рекламни знамена, които да бъдат поставени на уличните стълбове за осветление по основните пътно-транспортни артерии на Плевен.

Тъй като въпросните осветителни тела са включени в капитала на общинска фирма "Тролейбусен транспорт" и по тях е изградена контактната мрежа, финансирана по проекта за интегриран градски транспорт, е необходимо тези стълбове да бъдат извадени от общия списък.

С решението си от днес Общински съвет - Плевен, предоставя 350 стълба за улично осветление в Плевен за безвъзмездно ползване за поставяне на общи рекламни знамена на Община Плевен, ОФК "Спартак - Плевен" и фирмата спонсор.

Стълбовете се намират съответно на входно-изходните артерии откъм София, Русе и Ловеч, по улиците "Цар Самуил", "Асен Халачев", "Гренадирска", "Дойран" и "Димитър Константинов" и по булевардите "Георги Кочев" и "Данаил Попов".