Изпълнителният директор на Нефтохимик (Бургас) Николай Тодоров заяви намерението си да напусне поста, който заема и депозира оставката си. Това стана след срещата с Комисията по спорт на Община Бургас, на която получи категоричен отказ за финансова помощ. Общинските съветници намериха за нерентабилна инвестицията в Нефтохимик, въпреки че там спортуват около 300 деца. Те подчертаха, че няма законово основание, благодарение на което Общината да помогне финансово на клуба, който е и с преобладаващо общинско участие.

Слабите резултати на представителния отбор също бяха посочени като довод клубът да бъде оставен без средства за съществуване. За съжаление фактът, че този отбор може да се конкурира по бюджет единствено с аматьорските отбори, бе пренебрегнат.

Въпреки финансовия дефицит, с който Нефтохимик се бори от началото на новия сезон, по време на срещата се направиха предложения за пълна финансова проверка. Припомняме, че само преди два месеца Нефтохимик бе подложен на тримесечен обстоен финансов одит, назначен от Общината. През миналия сезон, когато отборът беше вкаран административно в новия формат на Първа лига, ръководството на клуба поиска Общината да стане собственик, но без да дава пари, а само да бъде гарант.

И след като не успяха да осигурят финансиране, хората от клуба започнаха да искат помощ от Община Бургас. Липсата на всякакъв вид подкрепа от страна на главния акционер продиктуваха решението на изпълнителния директор Николай Тодоров да освободи поста си. Предстои оставката му да бъде разгледана на заседание на Съвета на директорите. Нефтохимик е на последното 16-о място в класирането на Втора лига само с 4 точки от 1 победа и 1 равенство.