Набор 2007 на ЦСКА 1948 прави фурор на турнира „Пирин къп Сандански“, като ще играе днес (10.02) следобед полуфинал! В групата младите армейци надвиха 2:1 Вардар Скопие, 2:0 Ботев Враца и 8:0 втория тим на Локо София. На четвъртфинала днес се справиха 7:0 и с първия им на Локомотив. От тази зима треньор на ЦСКА 1948 (родени 2007) е Християн Войнов. Предоставяме ви интервю от клубния сайт с опитния специалист.

 

- Добре дошъл на Християн Войнов, новият треньор на набор 2007 в школата на ЦСКА 1948. Директно минаваме на ти – как се чувстваш тук?

Идеално засега, нямаме проблеми, работим, децата се стараят. Всичко е ОК.

- Фамилията Войнов няма нужда от представяне, все пак няколко думи за кариерата ти като треньор?

- Този януари станаха 20 години, откакто се занимавам с треньорство. От тях 9 години в школата на Левски, 6 в Славия, 3 в ДИТ, а последните две бях в Царско село. Като успехи са доста. И купа на България, и републикански шампион с различни възрасти.

- Работил си с доста известни футболисти като юноши, няколко от тях да споменеш?

- Започвам от вратарския пост – бил съм треньор на Мартин Луков, който сега пази за Локо Пловдив, а получава повиквателни за националния тим. Също така Иван Горанов, който стигна до капитан на Левски. Божидар Васев, който премина през Ботев Пловдив. Има и много други.

- Достатъчно са. Какво те доведе в ЦСКА 1948 тази зима?

- Няма какво да се лъжем, в София всичко се знае. Вижда се, че тук има огромна амбиция и желание да се направи нещо много сериозно. Самият факт, че няма такси – много малко клубове могат да си го позволят. Условията са добри. И не на последно място – ЦСКА 1948 още не е в efbet Лига, а вече има втори отбор. Самата визия за развитието много ме впечатли. И на първо място – в първия тим играят само българи. Това е, за което работим ние в детско-юношеския футбол. Нека се дава път на български момчета. Това е нещо уникално.

- Със сигурност ще е политика, която ще бъде следвана. Какво завари в набор 2007 на ЦСКА 1948? Доволен ли си, все пак школата ни е на 3 години и не може да очакваме космически нива?

- Не е тайна, момчетата от Царско село, моят последен отбор, изявиха желание да ме последват. Направихме компилация от двата тима. Смея да твърдя, че има доста стабилна основа, върху която да се надгражда. И ще го правим със сигурност.

- Споменах, че ЦСКА 1948 развива реално тази школа от 3 години. Колко е реално да се чака, за да се видят резултати, а именно – футболисти в първия тим?

- Въпросът е доста сложен. Но минимумът е едно 5-6 години. Много е трудно. За мен първата дума е търпение. Естествено, работа, но първо търпение.

- Кое е най-трудно при работата с деца?

- Доста неща са. В България, няма какво да лъжем, често проблем са родителите. Но и тук в ЦСКА 1948 липсата на такси свежда проблема до нула. Който покаже – той е. Връзкари няма! Но трудностите не са една или две. Аз съм обаче съм оптимист!

- Успех и дано видим резултатите от вашия труд – футболисти в първия тим на ЦСКА 1948?

- Дано! И благодаря!