Селекцията в Пирин Благоевград тече с пълна сила и старши треньорът Петър Златинов има сложната задача да избере подходящите играчи от многото на проби. Към отбора вече се присъедини атакуващият полузащитник Венцислав Гюзелев, който през есента се състезаваше за ЦСКА 1948. По този начин той става третият играч от армейския клуб, който пристига в Пирин след Йоан Маринов и Давид Стоянов.

Към отбора се присъединиха двама чужденци на проби, а утре вероятно ще пристигне още един. Хуан Пабло Веласко е на 19 години от Кали (Колумбия), минал е през школата на английския гранд Тотнъм и играе като крило.

Въпреки това обаче в Пирин ще искат да се уверят в качествата му. Ляв бек от Австралия и десен от Франция са другите чужденци, които ще се опитат да си спечелят място в славния благоевградски отбор. След първите 10 дни от зимната подготовка Златинов вече двама от дошлите на проби. Той се отказа от услугите на Михаил Михайлов от Първа Атомна и Николай Петков от Ботев Ихтиман.

Това стана след двустранната игра на "орлетата" в събота на терена с изкуствено покритие в Струмяни. В същото време днес стана ясно, че първата контрола на Пирин ще се проведе в събота, 26-ти януари, от 14.00 часа срещу лидера във Втора лигааЦарско село. Контролата ще се играе на стадион "Христо Ботев.