Нито един клуб от Първа или Втора лига няма проблеми с професионалния си лиценз за започващото на 20-и юли първенство, изрази задоволството си президентът на БФС Борислав Михайлов. Той добави, че дори осем отбора са покрили критериите за лицензиране пред УЕФА, но ще играят тези, които са заслужили това по спортен път. Това означава, че Верея Стара Загора в Първа лига няма да има проблем с началото на сезона, а вероятно това се отнася и за новите членове на Втора лига, макар техният срок да е традиционно по-дълъг заради времето за адаптация.

"Тази година всички се справят с изискванията по-добре. За наше щастие няма нито един клуб с проблеми", доволен е Михайлов.

Остава проекта за лагер на играчите без договори, който е съвместен с Асоциацията на българските футболисти. Статистиката показвала, че около 70 процента от футболистите, които минат там, след това си намират отбори. Това мотивира хората от БФС да пордължат с практиката. БФС изрази задоволство от съвместната работа с Министерството на спорта по няколко проекта. Един от тях е за лагерите за отборите от U19, 17 и U15, който е на стойност 1,150 милиона лева. Както се знае, тази година лагерите ще се проведат в четири центъра- Банско, Царско село, Говедарци и Сливен. Другият е за турнири и е в размер на 336 хиляди лева, уточни заместник-изпълнителният директор на централата Павел Колев.