Треньорът на Царско село Никола Спасов е останал доволен от селекцията и проведената подготовка на тима. Наставникът е уверен, че отборът му има нужните качества, за да се бори за място в елита.

"Като подготовка всичко протече нормално, по плана ни. Нямам никакви оплаквания, направихме пет контролни срещи. Селекцията мисля, че беше добра. В момента всичко е нормално и очакваме първенството. На практика това е нов отбор на Царско село, защото имаме 11 нови футболисти - двама вратари и още девет полеви играчи. Имаме доста интересни нови футболисти в отбора, например Веско Минев, Илиян Йорданов, Ники Дюлгеров, Влади Семерджиев, Ивайло Марков, Васко Калоянов. Това са все познати момчета с опит в Първа лига. Мисля, че с тази селекция ставаме доста сериозен отбор", коментира Спасов. 

"Не че досега не бяхме такъв, но конкуренцията според мен налага да се вземат още по-добри футболисти. Ние го направихме и нашата селекция ми се струва завършена. Пет контролни срещи мисля, че са достатъчни, тъй като имах нужда и от тренировки с отбора, за да мога да опозная футболистите. Селекцията течеше през цялото време. В крайна сметка не успяхме всички футболисти да ги съберем навреме, но момчетата, които бяха в отбора, проведоха на добро ниво контролните срещи. Имахме добри моменти и лоши, но в крайна сметка съм доволен от контролите", добави още той. 

Относно амбициите на отбора, той сподели, че първенството наистина ще бъде много трудно с оглед на конкуренцията, но Царско село ще бъде сред претендентите за първата позиция.

"Наистина съжалявам, че в последното първенство така се развиха нещата за Царско село, мисля, че заслужаваха да влязат в Първа лига. Както и да е, това е история. С оглед на амбициите на клуба, на собственика Стойне Манолов, моите и селекцията, която направихме, мисля, че сме основен конкурент за първото място във Втора лига. Имаме необходимите условия, имаме футболистите, всички предпоставки да се борим за първото място", каза Спасов. /БГНЕС