По 2500 лева на мач ще плаща Нефтохимик за наем на стадион „Арена Созопол“, научи от свои сигурни източници вестник „Черноморски фар“. Това е с почти пет пъти по-малко в сравнение със сумата, която собствениците на „Лазур“ искаха от ръководството на бургазлии, за да играят на техния стадион.

Както стана ясно, за да домакинстват в едноименния бургаски комплекс „шейховете“ трябваше да отделят от бюджета си по 12 000 лева на двубой, което е непосилна сума за шефовете на отбора.

Фактът, че през сезон 2019/2020 клубът ще приема съперниците си във Втора лига в морското градче  не се хареса на привържениците на „Нафтата“ и затова те организират протест. Той ще се състои на 20 юли от 19:00 часа пред сградата на Община Бургас.

По този начин те няма да присъстват на домакинството със „Спартак“ (Варна), което е в същия ден от 19:30 часа. Феновете са категорични, че няма да посетят нито един домакински двубой, докато любимият им клуб не се завърне на „Лазур“. Запалянковците най-вероятно ще подкрепят „Нефтохимик“ само при гостуванията.