Два дни остават до първия официален мач на Нефтохимик за тази година. В събота /15 февруари/ тимът посреща на стадион “Efbet Арена Бургас” силния отбор на Монтана. Двубоят е с начален час 12:00 часа Ето какво каза наставникът на „шейховете” - Диян Петков преди предстоящо подновяване на Втора лига:

„Надявам се, че ще изпълним целите си. През първия полусезон отборът се представи доста добре. Дано и през втория да е така. Ако не надскочим това, което сме постигнали до момента, поне да не отстъпим от позициите, които имаме", започна той.

Имаме някои кадрови проблеми. През последните две седмици трима контузени футболисти не тренираха с отбора. Затова и намалихме малко оборотите, но след мача с Монтана има една седмица почивка, в която ще увеличим темпото, за да сме напълно подготвени. В събота срещаме едни от претендентите за бараж за влизане в Първа лига – отбор, който вече може би три години играе в един и същ състав. Имат добри футболисти, но се надявам да бъдем стабилен опонент и да дадем всичко от себе си, за да можем да се поздравим с успех", продължи Петков.

Разбира се, ще разчитаме на присъствието на феновете. Надяваме се да има повече хора на стадиона, на който Нефтохимик е имал много добри моменти в историята си. А ние ще направим всичко по силите си, за да ги зарадваме с добра игра", завърши специалистът.