Наставникът на Литекс - Живко Желев, коментира загубата с 0:2 от Пирин Благоевград, който с трите точки от този мач си гарантира място в елита през следващия сезон.  

"Идеята ни беше да затворим пространствата при защитата. Знаехме, че ще спечелят повече единоборства, опитахме се да имаме числено превъзходство в дадени зони. Първото полувреме успяхме, но второто полувреме с тази нелепа дузпа рухнахме психически. Излязохме твърде респектирани, а нямаше от какво", заяви Желев. 

"Не ни се получи това притежание на топката, което искахме да имаме. Съжалявам за дузпата, за мен оттам не бяхме достатъчно убедени, че можем да вземем нещо от този мач, след това ни падна и тонусът. Не можахме да се възползваме от няколко добри ситуации, надявахме се на статични положения." 

"Позитивите са, че през целия сезон ние наистина налагаме млади момчета, за разлика от някои, които говорят. Вратарят и централните защитници са 2002-а година. По тоя начин ще растат, ще трупат опит, нека усетят мъжкия футбол. Оттам се надяваме догодина да имаме по-опитен отбор с тези млади футболисти." 

"Ние опитваме да се надиграваме всеки мач. През по-голямата част от сезона успявахме, но пък ни куца завършващата част. Ще опитаме да вземем максимума от останалите срещи", завърши Желев.