Отборът на Кариана Ерден постигна забележителен обрат над Литекс като гост и го победи 2:1 в последен двубой от 11-ия кръг на родната Втора лига. Капатанът на домакините Пламен Николов откри резултата в 67-ата, но в 82-ата минута Николай Дичев изравни от дзупа. В добавеното време на срещата Борислав Дамянов донесе пълния обрат и трите точки за гостите. 

Футболистите на Веселин Великов владееха инициативата през повечето време на двубоя и имаха по-чистите ситуации. Играчите на Литекс трудно създаваха опасности пред вратата на своя опонент и при една от малкото такива успяха да поведат. Карина обаче показа солиден характер и успя да обърне резултата. С тази победа отборът от село Ерден отново се върнаха на първата позиция с актив от 26 точки. Литекс остават наосмата позиция с 14 пункта. В следващия кръг ловчанлии гостуват на Пирин Благоевград, докато Кариана също има гостуване, но на своя преследвач Септември София. 


Срещата започна в равностойно темпо, като действията се развиваха основно в средата на терена, като имаше няколко по-здрави единоборства. 

Първата по-интересна ситуация дойде в деветата минута, когато Борислав Дамянов бе изведен по десния фланг от Дяен Иванов. Дамянов надбяга Християн Петров, след което отправи плътен удар, който бе избит в корнер от Илия Шаламанов. При последвалия корнер гостите разиграха късо, топката се върна при Евгени Игнатов, който центрира в наказателното поле, а там Емануил Личев опита красиво ножично изпълнение, но покрай дясната греда на Шаламанов.  

Две минути след това и домакините стигнаха до наказателното поле на своя опонент. Те получиха право да изпълнят пряк свободен удар отдясно на наказателното поле. След като топката бе центрирана, Пламен Николов успя да я отиграе с глава, но без да затрудни вратаря на Кариана Павел Станев.    

В следващите минути гостите от Кариана бяха по-активните на терена и по-често се задържаха в половината на ловчанлии. Футболистите на Веселин Великов изпълниха няколко корнера, но до сериозни опасности не се стигна.      

В 36-ата минута Литекс получи право да изпълни опасен свободен удар на дъгата пред наказателното поле на гостите. Зад топката застана Иван Митрев, но неговият удар рикошира в стената и излезе в ъглов удар.

Във втората минута на добавеното време на първата част Евгени Игнатов опита амбициозен удар от около 30-ина метра по тревата, но слабо и в ръцете на вратаря Шаламанов.

Първата по-интересна ситуация за второто полувреме дойде в 55-ата минута, когато с дълго подаване бе изведен отдясно в наказателното поле Дичев, който моментално стреля от въздуха в близкия ъгъл, но право в ръцете на Шаламанов. Три минути след това Личев засече на близката греда центриране отдясно, но ударът му с глава бе прекалено слаб и стражът на домакините улови.

Донякъде изненадващо домакините поведоха с една от малкото си по-добри ситуации в мача. В 67-ата минута Иван Митрев центрира от свободен удар в наказателното поле, където на далечната греда се извиси капитанът на Литекс Пламен и с чудесен удар с глава вкара в далечния ъгъл на вратаря Станев за 1:0.

Десет минути преди края Евгени Игнатов опита фронтален удар извън наказателно поле, но право в ръцете на Шаламанов.  

В 82-ата минута обаче гостите получиха право да изпълнят дузпа, която бе отсъдена за нарушение на вратаря Шаламанов, който препъна Дамянов. Дичев изведе перфектно отдясно в наказателното поле своя съотборник, който стигна пръв до топката, но вратарят на Литекс закъсня и го повали. С изпълнението се зае Дичев, който хладнокръвно реализира и изравни за 1:1.​

В последната минута на добавеното време отборът на Кариана стигна до пълния обрат, а така и до трите точки. След изпълнение на тъч отдясно на вратата, резервата Георги Георгиев отклони с глава към Борислав Дамянов, който бе оставен непокрит на точката за дузпа, овладя топката с левия крак и с чудесен удар с десния разстреля Шаламанов за крайното 1:2.​


ЛИТЕКС – КАРИАНА ЕРДЕН 1:2

1:0 Пламен Николов 67'

1:1 Николай Дичев (дузпа) 82'

1:2 Борислав Дамянов 90+4'

Стартови състави на двата отбора:

ЛИТЕКС: 24. Илия Шаламанов-Тренков – 77. Мартин Сандов, 22. Пламен Николов (к), 11. Галин Минков, 15. Християн Петров, 16. Иван Иванов, 12. Добромир Бонев, 34. Олег Димитров, 7. Радослав Живков, 23. Иван Митрев, 5. Йоан Бауренски

Старши треньор: Живко Желев

КАРИАНА ЕРДЕН: 1. Павел Станев – 2. Ангел Цолов, 4. Мартин Николов, 20. Николай Дичев, 22. Стоян Предев, 26. Емануил Личев, 8. Евгени Игнатов (к), 19. Владислав Цеков, 27. Борислав Дамянов, 9. Жустино Мендес, 14. Деян Иванов

Старши треньор: Веселин Великов

Главен съдия: Стефан Павлов, град Бургас

Стадион: „Градски“, град Ловеч