Наставникът на Локомотив София Явор Вълчинов беше доволен от играта на тима си преди почивката при победата с 2:0 над Ботев Враца. Той имаше забележки за представянето им през втората част.

"Изиграхме едно добро първо полувреме на топлото време. Създадохме доста шансове за гол, реализирахме два от тях. Преди почивката се получи всичко, което искахме. След нея удържахме преднината си, не си спомням Ботев Враца да е имал някакви положения."

"Но през второто полувреме не играхме така, както ми се искаше. Но важното е, че взехме трите точки и играхме така, че да покажем, че сме отборът, който повече ги заслужаваше", заяви Вълчинов пред DIEMA SPORT и коментира тактиката си в мача.

"Ние по принцип се опитваме да градим атаките си по фланговете. Димитър Георгиев имаше задача да играе като втори нападател, пък имахме и помощ от другите играчи. Само Мики Орачев беше малко по-пасивен", заяви още треньорът на Локо, след което продължи с анализа на мача.

"Трябваше да вкараме и трети гол, защото 2:0 е коварен резултат. Точно това казах и на полувремето, че не трябва да се отпускаме и че трябва да играем така, както през първото. Точно затова съм малко разочарован, но това е разговор за нас след мача. Локомотив трябва да изглежда малко по-различно, за да бъде водещ отбор", сподели още Вълчинов и накрая говори за целите пред "червено-черните".

"Привлякохме нови футболисти, направихме добра подготовка, спечелиха 13 точки през пролетта, за което ги поздравявам. Локомотив не заслужава мястото, на което е в момента, трябва да е по-нагоре, но това са следващите крачки. Надявам се да се спасим от изпадане, идеите са да се развиваме и да продължаваме да играем добре", завърши Вълчинов.