Бившият национал Владимир Манчев се присъедини към Миньор, влизайки в щаба на Христо Янев, съобщиха от клуба. През пролетта игралият във Франция и Испания специалист ще бъде помощник при "чуковете", като днес беше и дебютната му тренировка. Преди първото занимание за годината на Миньор бяха представени и трите нови попълнения - Божидар Васев, Борис Галчев и Мирослав Будиов, които през есента бяха в редиците на елитния Царско село.

"Новите футболисти са с много опит и качества. Разчитам на техния професионализъм. Надявам се именно с техните качества да вдигнем нивото на отбора", каза наставникът Христо Янев. Треньорът сподели, че целта му е била да събере играчи, които имат много опит, за да може младите момчета в състава да имат опора и подкрепа, да почерпят положителен пример. Янев е категоричен, че трябва да се интегрират в отбора колкото се може повече момчета от школите на Миньор, за да може той да запази идентичността си.

"Миньор трябва да запази позицията си във Втора лига, целта ни е да изградим отбор, който да започне за побеждава", категоричен е Христо Янев. До края на седмицата футболистите ще преминат през тестове за Ковид-19 и функционални изследвания, а от понеделник заминават на подготвителен лагер в Сандански. През подготвителния период са предвидени и 5 контролни срещи, като до този момент са ясни три от съперниците Марек, Септември /София/ и Ботев /Ихтиман/.