Наставникът на Монтана - Владимир Иванов каза първите си думи след поражението от Септември с 0:2 в дербито от 15-я кръг на Втора лига.

"Една индивидуална грешка, след която получихме гол. Впоследствие накрая един случаен гол от рикошет, но рискувахме. Пуснахме повече нападатели, за да можем евентуално да изравним резултата.
Искахме да опитаме с по-бързи състезатели и да използваме това, че отборът на Септември и централните им защитници по-трудно се ориентират в тези ситуации. На моменти се получаваше, но за наша жалост не можахме да отбележим гол. Имахме ситуации, в които трябваше да бъдем малко по-настоятелни. В крайна сметка през втората част при 0:0 имахме 2 ситуации, в които трябваше да отбележим и съответно да поведем в резултата. Тези мачове е така - ще имаш 2-3 ситуации и трябва да вкараш гол. Септември използваха това и вкараха гол. Нашето предимство щеше да дойде от това, че нашите ситуации бяха преди техните. За жалост не успяхме. 2 стопроцентови ситуации. Не успяхме да вкараме гол. 1 нелепа грешка допуснахме. Мачът според мен беше равностоен. Доста борба от двата отбора. В крайна сметка играта се брои на голове.

В доста срещи, особено тези, които загубихме или постигнахме равни резултати, проблемът беше, че не успявахме да вкараме ситуациите си. В крайна сметка при 1 или 2 грешки допуснахме по един гол. Във всяка една среща създаваме доста ситуации, но не успяваме да отбележим и то при резултат, който ще ни даде предимство, ще ни осигури спокойствие. Ние отбележим ли първи гол, играта ни става по съвсем различен начин. Оттам нататък можем да вкараме 2 и 3."

Запитан дали Монтана е аут от битката за промоция, той отговори следното:
"Предвид разликата в точките, така изглежда. Оттук нататък ще се стремим нагоре да гоним поне третото място. Имаме нужното време. Може би ни трябва повече късмет. Футболистите влагат доста старание. Искат го и самите те. Времето ще покаже.

Почти всички отбори от Б група са равностойни. Всеки може да поднесе изненада. За жалост ние изпуснахме доста, което ни тежи в момента и ще ни тежи в бъдеще. Надявам се да наваксаме. Оставащите мачове ще покажат това."

Колко важен обаче е следващият мач срещу Литекс?
"За нас всяка една среща е важна. Лошото е, че при нас се получава така че играем мачове през 15-20 дни. Имаме пауза. Тъкмо изиграем някой мач и после 2 седмици почиваме. Сега на ново. Това не е добре. Когато един отбор трябва да играе по-често мачове, има някакъв игрови ритъм и това според мен оказва доста влияние. На всички отбори, не само на нашия. Всеки един треньор предпочита да има срещи през 5-6 дни", завърши специалистът.