Бившият национал Владимир Гаджев получи поредна тежка контузия още преди старта на пролетния полусезон. Халфът на Хебър Пазарджик скъса мускул на задната част на бедрото на тренировка преди мача с Монтана и все още се възстановява. Юношата на Левски говори пред GONG.BG за травмата, за футбола и за пандемията от коронавируса. 

„Независимо от ситуацията в страната, аз съм футболист и затова продължавам да тренирам, доколкото е възможно, разбира се. Все още не съм напълно възстановен от контузията и затова не трябва да спирам. Тренирам вкъщи и ако намеря начин - навън. Всички играчи в Хебър имаме индивидуални програми и се готвим по тях. Искаш ли да тренираш, винаги има решение. Сегашната ситуация не би трябвало да е оправдание за никого“, категоричен е Гаджев.

Препоръките и мерките на правителството за самоизолация на гражданите не го притесняват.

„Изолацията не ме плаши. Аз вече два пъти съм бил в подобни ситуации – когато отидох в Гърция твърде млад и после в Англия, където почти нямах социални контакти. Притеснява ме по-скоро неяснотата за бъдещето - никой не знае кога ще приключи и какво ще се случи след време. Преминал съм през много тежки моменти и може би затова съм уверен, че няма да се пречупя“, разкрива той.

Владимир Гаджев

източник: официален сайт на Хебър

Гаджев признава, че все пак има притеснения и те са свързани със семейството.

„Не се притеснявам за себе си, а за близките. Хората искат да излизат навън, да се разхождат, но това може да има тежки последици. Затова подкрепям на 100 % взетите мерки от държавата. Ако се наложи, нека се въведат и по-строги разпоредби, защото най-важното в този момент е да се пазим. Аз съм ограничил контактите до минимум и смятам, че всеки трябва да го направи“, смята бившият халф на Левски.

Той обаче препоръчва хората да избягват темата с коронавируса, колкото и да е трудно в този момент, когато в цял свят тя е водеща.

„Не трябва да говорим само за това, тази тема психира хората, наслагва се допълнително напрежение и се създава паника. Добре е човек да мисли позитивно, да общува с такива хора. Съвременните технологии ни предоставят възможност да контактуваме с приятели от цял свят, дори и когато стоим затворени вкъщи“, каза още Влади.

32-годишният футболист е оптимист за изхода от пандемията.

„Би трябвало да има средства и методи на лечение, все пак сме 21 век. Много хора вече се излекуваха и това ми дава надежда, че пандемията скоро ще отмине и животът по целия свят ще се възстанови“, завърши Гаджев.