Старши треньорът Велислав Вуцов разкри как са се развили разговорите с ръководството на Янтра Габрово преди да се раздели с клуба преди няколко дни. Той уточни, че не му е бил предложен нов договор.

Наставникът беше специален гост на предаването „Обзор на кръга във Втора лига“ по DIEMA SPORT.

„Договорът ми беше едногодишен, седнахме говорих с ръководството, плановете ми бяха по-дългосрочни, исках Янтра да прави градеж нагоре. Такива бяха исканията ми, истината е, че преди 15-20 дни, много закъсняло се видяхме след последния мач с ръководството и вече знаех, че срещата е само формална. Истината е, че в разговорите аз поставих само едно условие, когато се прави някакъв градеж се върви. След като не чух, че крачката трябва да е напред, настрани, значи ние имаме различни цели с ръководството“, сподели Вуцов.

Наставникът благодари на момчетата, които успяха да запазят статута си в първенството. Тимът завърши на 8-о място в шампионата.

„Като отидох в Янтра намерих един отбор, който се съживи и отборът успя да се съживи. Още като отидох плановете бяха за 7-8 мача, но останах малко повече“, сподели Вуцов.

„Нормално е да останат някои лъжички само в кухнята на Янтра. Тази година Янтра беше фактор в първенството. Когато усетиш вътрешно, че не си желан, не обвинявам никого. Те гледат в една посока, аз гледам в друга посока. Трудно се строи и се върви нагоре, лесно се пада“, уточни още Вуцов.

Петър Вуцов, неговият син, също напуска клуба.

„През годините съм отказал доста предложения. Гледам и ми е смешно, някои ги уволнят в неделя и после в понеделник почва. По телефон не съм назначаван никога и съм горд с това“, допълни треньорът.