Старши треньорът на Царско село Велислав Вуцов поздрави Дунав за победата с 2:1 над неговия тим в баража за място в Първа лига, но пък избухна сериозно, когато започна да обсъжда представянето на главния съдия Николай Йорданов. Вуцов иронично нарече арбитъра „смел човек” и заяви, че е трябвало да изгони не един, а двама играчи на „драконите”.

„Явно, че навсякъде сме се пропукали, щом допуснахме противникът да ни поведе с 2 гола. Казах на момчетата, че аз ще нося отговорността и вината, ако се провалим. Не мога да ги упрекна момчетата в липса на старание. Мисля, че всички с много малки изключения имаха прекомерно голямо желание”, коментира Вуцов пред DIEMA SPORT.

„Допуснахме грешки, за каквито цяла седмица говорихме. Това показва, че сме „зелени”. Знаем колко опасен играч е Карагарен, знаехме ,че никога няма да шуира с левия крак. Казахме, че не трябва да се „изхвърляме” срещу него, а точно така стана първият гол. Не знам кой беше нашият футболист, но доста наивно действа. Вторият гол - отново много елементарна индивидуална грешка в средата на терена. Говорихме си, че трябва там да играем бързо. Ние в ситуацията играхме хем бавно, хем неточно."

„Опитахме се да се върнем в мача. Донякъде успяхме. Може би силичките ни са още крехки. Плод на много неща е това, че не успяхме. Дунав, като теглим чертата, заслужено победи и остава в Първа лига.”

„Много са недостатъците, ще ги гледаме и коментираме. Сега коритото вече е обърнато. Последен мач е, няма смисъл да се връщаме и да обвиняваме когото и да е. Факт е, че днес не вкарахме доста добри, доста изгодни ситуации. Още в първите минути от статично положение ударихме греда, ако беше влязло, щеше стане мачът друг. Бяхме подготвени. Стратегията да надхитрим, да надлъжем отбора на Дунав не беше лоша. Не се получи. Казах на момчетата, че подготовката, концетрацията, мобилизацията и мисленето ни, ако за миг го нарушим, може да ни донесе лош резултат. Така и стана, за жалост.”

Вуцов категорично отказа да дава мнения за начина, по който Царско село през пролетта профука солиден аванс на върха в класирането на Втора лига и така изпусна възможността да спечели директна промоция.

„Не е коректно да правя анализи, аз съм от 3 седмици тук. Говорих със собственика, че трябваше да спечеля оставащите два мача (от първенството във Втора лига – б.р.) и да излезем на бараж. Падна ни се възможно най-неудобният съперник или поне този, който аз най-малко исках. Анализ ще направим с хората, които са в управата, със собственика, с хората от треньорския щаб.. Не е време за обвинения. Вярно, че отборът имаше 7-8 точки преднина на първото място, но не успя да спечели промоцията. Сигурно грешките са доста, не една и две. Не е редно да коментирам точн аз.”

„Следя всичко, което се случва в българския футбол. Днешният мач не искам да го изтъквам като причина, но имаше през седмицата някаква декларация за феърплей (от фенклуба на Дунав – б.р.). За какъв феърплей говорим, когато в последните 2 мача на Дунав вратарят трябваше да получи червен картон в 90-ата минута и да не играе тук? Такива са правилата на Дисциплинарната комисия, доколкото ги знам - 1 червен картон значи наказание за минимум 1 мач, при втори вече е минимум 2 мача."

„Да не говорим за днес. Този смел съдия, който е много смел човек, един от най-смелите съдии у нас преди време ми изяде един финал с Ботев Пловдив. Днес само два въпроса ще задам. Защо смениха техния десен защитник Попадийн (в 56-ата минута – б.р.)? Защото трябваше да получи втори жълт картон, а той (съдията - б.р.) не го даде. Този червен картон беше пратен от небето, само реферът не го видя. Да не говорим при нашия гол - дали трябваше да е фаул или дузпа, не знам - защо централният бранител (Петър Патев – б.р.) не получава втори жълт картон? Страх лозе пази. Страх да не би Царско село да не направи нещо. Това не е феърплей, ако питаш мен. Не се съгласавям, че това е феърплей. Явно този човек има някакви неща срещу мен или Царско село, нека му тежат на съвестта. Не знам дали е на лична основа, питайте го него. Не е обаче това голямата причина за неуспеха  нашия отбор."

"Преди време след онзи финал на Ботев срещу Лудогорец за Суперкупата му казах доста неща какво мисля за него. Не е етичен. Значи може да свири дузпа и да тича 40 метра, там беше убедителен, но днес не можа да вдигне втори жълт картон на централния защитник. Резултатът е 2:0 за Дунав, 82-а минута - от какво има страх?! Не знам, ама ситуацията ставаше различна, защото после вкарахме за 1:2. Ситуацията пък ставаше съвсем различна, ако Попадийн също беше изгонен пред мен. Смятате ли, че Попадийн слабо игра, че да бъде сменен?! Не знам дали утре ще се напише дори ред по този въпрос.”

„Ако собственикът държи да остана, ще го направя. Ако така стане, гарантирам, че Царско село ще бъде далеч по-добър. Ще има ясна стратегия, която ще бъде обявена. От това, което говорим през последните поне 4-5 дена, амбициите ще бъдат в пъти повече от сега. Аз съм от тези хора, които като обещаят нещо, го изпълняват. Рядко се случва да не го изпълня. Ако ни съвпаднат амбициите, отборът на Царско село ще има друг облик и други резултати. Като игрово поведение днес, моят отбор е далеч от това, което искам да представлява. Искам да играем нападателно, агресивно. Опитахме в последните два мача и не се получи така, че да ми хареса. Не сме готови по принцип и това ме принуди да имаме една стратегия, която не е по мой вкус. Тя не беше лоша до дин момент, но си пролича, че сме още доста „зелени”. Един клуб на 3 години. Със сигурност с големи амбици, с голямо желание от всичко. Умният човек се учи от загубите. Глупакът ги приема с прискърбие, потапя се в тях и става по-слаб и по-неорганизиран. Аз се надявам, че ние ще направим така, че още на 11 юни, когато се събираме (за лятна подготовка - б.р.), ще направим така, че да бъдем по-силни”, каза още Вуцов.