Наставникът на Янтра Габрово - Велислав Вуцов, сподели в типичния си стил мнението си след нулевото равенство в гостуването на Беласица Петрич. Той даде дълго интервю за клубния сайт, което продължи повече от 11 минути, като освен критиките към реферите, даде и мнението си за спортно-техническите достойнства от сблъсъка с „комитите“.

Вуцов сподели още, че по време на паузата ще има разговори с ръководството, за да обсъдят дали могат да си бъдат взаимно полезни. Той се зарече, че няма да позволи за втори път да има „гавра“ с Янтра след поредицата мачове, в които отборът имаше претенции към съдийските отсъждания.

„Имаме добър отбор, имаме борба. При всяко положение отборът има сериозно израстване от миналата година, в това съм убеден. Който разбира от футбол, го вижда. Не достигнахме нивото, което самите ние искахме, трябва ни още със сигурност, затова е паузата, идва много скоро. Нашият отбор прави възход – не е този който аз искам, нито габровската общественост. Трябва да продължим. Не крия, че моята липса с този крак, който ми пречи все още да съм в центрофугата на тренировъчния процес, при всяко положение не се отразява позитивно“, започна Вуцов.

„Надявам се, че имаме много добро време за пауза след две седмици – не толкова да починем, колкото аз лично да мога да се оправя, момчетата да се съберат, да направим селекция, трябват ни хора, малко сме като бройка, да концентрираме нещата и през втория полусезон да сме по-добри, надявам се и вярвам, че ще го постигнем. Не съм казал, че напускам. Казах, че като свърши сезонът, ще седнем с ръководството да коментираме имат ли нужда от мен. Ако имат по-сериозни цели, ще го обсъдим. Аз имам други изисквания, не колкото финансови, колкото организационни“, продължи той.

„Трябва много неща да подобрим. Няма да позволя втора такава гавра с Янтра – дойдоха 5 пъти подред ни ограбиха насред Габрово по най-грозния начин, по най-обидния начин. Не искам да го коментирам. Ще го коментираме тогава. Аз не работя за хората, работя за Янтра, за ръководството. Трябва да се направят неща, които ако не могат да се подобрят, ако не може да се вземат достатъчно хора, ако не можем да отидем на лагер, това са дребни неща, но дребните неща обръщат каруцата винаги и ако не можем да го изпълним, няма как да сме си полезни. Те няма да ме изгонят, но аз мога да съм полезен, ако работя по моя стереотип. Отказвал съм много оферти. Не е въпросът само в парите“, каза още треньорът на „ковачите“.

„Ние не сме на добро ниво, най-ощетяваният отбор в Европа, доведете Чеферин. Ако беше 1-2 мача, 1-2 дузпи, 1-2 засади, да го приемем, то бяха поредица от мачове, аз знам, че съдиите идваха с обаждане да ни заколят, няма да правя разследване. Дойде някой си и ме наказа за 6 мача, аз го знам кой е. Вие чули ли сте професионален треньор да е наказан за 6 мача без да е ударил или наплюл съдията. Обадиха ми се от Апелативната комисия по телефона, казах каквото казвам, съдиите са си потвърдили. Защо не ме извикаха да видим кой лъже? Аз знам, че ме режат мене, знам кой ме реже, те са двама идиоти, да са живи и здрави, сигурно ще ме накажат за 12 мача“, завърши Вили Вуцов.