Изпълнителният директор на Миньор Перник Велизар Димитров очаква много стойностен двубой с Монтана тази вечер. С мача на стадион "Огоста" се открива 28-ият кръг във Втора лига.
 
“Един друг ще се изправят два традиционни за България отбора и се надявам да се получи стойностен и красив мач. Това ще е среща между опоненти, чието място е в елита и съм убеден, че не е далеч времето, когато ще бъдем един срещу друг в най-горното ниво на родния футбол. Срещаме сериозен съперник и ще играем на хубав за българската действителност стадион, а това е предпоставка за качество. 
 
Ще подходим с цялото уважение и респект към тима на домакините, които разполагат със сериозен треньор и много добри изпълнители, но ние ще излезем с мисълта да покажем най-доброто от себе си и да победим. Отборът на Миньор Перник тръгва за стадион “Огоста” с единствената цел да защити името си, както и честта на нашия град. Задачата ни е победа, защото Миньор е символ на мъжество и във всеки мач трябва да играе единствено за трите точки.
 
Нямам никакви притеснения относно двубоя, тъй като виждам амбицията на футболистите и треньорите. През паузата за националните отбори спортно-техническият щаб начело с Христо Янев свърши много работа и съм убеден, че са изчистени част от грешките, които бяха допускани в предишните двубои. Не правим трагедии, когато стъпим накриво, защото този проект тепърва се гради и отборът израства. Фактът, че 7 от 14-те ни победи през сезона са с по 1:0 говори за тактическа грамотност и себераздаване от страна на футболистите, които успяват да наложат волята си на терена.
 
Сигурен съм, че на трибуните в Монтана ще има достатъчно на брой публика, за да се получи истински спектакъл. Искам да призова нашите фенове отново да бъдат до отбора и показвайки огромната си любов към Миньор, както е било винаги, да бъдат нашият 12-ти играч и заедно да победим”, заяви пред официалния сайт на клуба Велизар Димитров.