Старши треньорът на Царско село Веселин Великов бе доволен, че дебютът му се оказа успешен и донесе победа с 1:0 над Литекс във Втора лига при изключително неблагоприятни метеорологични условия.

„Разбира се, че това беше важен успех. Отборът на Ловеч изобщо не е за подценяване, един от добрите във Втори лига. Жалкото е, че този тим ще се бори да не изпадне, но това е положението. По-добре ние да сме в сегашното си положение, отколкото те”, коментира Великов.

„За първите минути казах на момчетата, че трябва да изнесем играта повече в предни позиции. Направихме го. След това необяснимо за мен и за отбора се върнахме назад. Литекс имаше много териториално предимство. Преди второто полувреме пак си поговорихме и им казах да изнесат играта отново напред. Направихме го, а момчетата се оказаха истински мъже.”

Успехът отново изравни по точки Царско село с Ботев Враца на върха в класирането. Двата тима имат по 38 точки, докато Локомотив София е само с 3 по-малко и дебне от третото място.

„Три отбора имаме големи шансове да спечелим промоция за Първа лига. Говоря за нас, Ботев Враца и Локомотив София. Ще бъде много интересно.”

„Нашият отбор е на такова място в момента, че трябва да атакуваме първата позиция. Един добър отбор сме, с добър колектив. Момчетата се раздават на 100 процента. Ако го правим във всички мачове, няма да имаме проблеми”, завърши Великов.