Валентин Илиев официално бе представен като старши треньор на Спартак Варна. Някогашният бранител на ЦСКА ще опита моментално да върне „соколите“ от Втора в efbet Лига. Илиев заяви, че няма да поставя себе си и никой от играчите над клуба и че ще опита да използва максимален брой млади български състезатели. Специалистът каза и кои ще му бъдат асистенти – Любен Любенов и Михаил Цоков. Ангел Павлов също ще е част от щаба.

„Искам да благодаря на ръководството за гласуваното доверие, за подкрепата и за това, че ми дават възможност да работим заедно и да направим така, че Спартак Варна да е на мястото, на което му приляга и да запазим едно постоянство. Важно е да станат целите, това е най-важното. Никога не съм разделял футболистите на българи и чужденци. Всички са еднакви и най-важното е да са отдадени на каузата. Към днешна дата Спартак Варна като клуб е най-важно. Нито себе си, нито някой от играчите ще поставя над клуба“, започна Илиев.

„В този живот не можеш да имаш гаранция за нищо. Това ще бъде и нашата цел и нашата визия за работа. Подготовката ни започва в сряда. На лагер заминаваме на 19 юни. Ще изиграем 4 контроли преди началото на първенството. Всички сме наясно, че времето за подготовка е ограничено. Вярвам, че ще намерим правилния план за подготовка. Лагерът ще бъде в Трявна. В момента имаме 8 играчи от настоящите, които остават. Като цяло това ще е основата, върху която ще опитаме да изградим боеспособен отбор. Градът го заслужава. Има един фактор във Втора лига, трябва да се използват млади футболисти. На база това, което имаме като основа от налични футболисти, ще трябва да има нови в защитния вал, както и в халфовата линия. Съперниците в контролите ще бъдат Янтра Габрово, Лудогорец II, Етър Велико Търново и представянето на отбора срещу Добруджа Добрич на 8 юли“, продължи той.

LAP.bg
8 снимки

„Мечтата на един треньор е да обяви сигурни нови преди началото на подготовката, на днешна дата не мога да го направя, в напреднали преговори сме с някои футболисти. Имаме две опции за централен нападател, въпрос на преговори е. Хората, към които сме насочили, сме им дали кратко време да осмислят нашето предложение. Очакваме техните отговори“, каза още наставникът на „соколите“.

„В щаба ми ще има двама помощници – Любен Любенов и Михаил Цоков. Имам им доверие, работили сме заедно. Ангел Павлов също ще е в щаба. Системата на един отбор се определя според изпълнителите. Започваме да градим горе-долу нов отбор. Наясно съм с каква схема искам да играем, но зависи от новите. Ако успеем да привлечем всички, които искам, ще играем както ми харесва на мен. Не всичко зависи от нашето желание като клуб. Уважавам всички свои противници“, заяви бившият защитник.

„Когато нямаш вяра, няма смисъл да правиш каквото и да било. Аз вярвам и мисля, че можем да изпълним целта. Трябва да сме всички заедно, да изградим един колектив и да вървим като едно цяло. Когато ме поканиха, бях наясно с тази ситуация. Не търся оправдания. Не се притеснявам от нищо. Готов съм да се отдам, ще работя за този клуб, както бих работил за свой собствен. Готов съм да нося всички отговорности и последствия. Вярвам в постигането на целта и трябва да извършим огромно количество труд“, завърши Илиев.