Старши треньорът на втория отбор на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев, сподели пред Gong.bg мнението си след домакинското равенство от 1:1 срещу Добруджа. Бившият похвали младите футболисти на тима и призова за търпение и подкрепа към тях и разкри какво се изисква от тях, ако искат да стигнат до първия отбор на "червените".

„С оглед на това, че първото полувреме инициативата не беше, а в отбора на Добруджа, второто полувреме ролите се размениха и заиграхме по-добре, мисля, че равенството е закономерно. Имахме шансове да победим, но за съжаление обаче ни вдигат засади, които не съществуват. Не искам да се оправдавам, защото съм изнервен. Гледам си моя отбор и поздравявам момчетата, защото са млади, ще търпят развитие и положиха много старание и усилие. Липсва опит, което е видно, но трябва да имаме търпение към тях, да ги подкрепяме. Ако продължават да работят по този начин, ще се получат нещата“.

lap.bg
18 снимки

„Няма какво да се заблуждаваме. Опитът във футбола е един много значителен фактор. Но ние сме втория, а не първия отбор. тук е мястото, на което може да даваме шанс на такива млади момчета и като цяло основната ни цел е това да изграждаме футболисти, играейки повече мачове да трупат опит. Не само от гледна точка на форма, но и на опит да достигат най-малко отбора на Добруджа, защото това им предстои. Само с тренировки няма как да придобият нито опит, нито увереност. Като се сблъскват в напрегнати мачове, много единоборства и един корав противник с по-опитни играчи, това за тях е безценен опит“.

„Поговорихме си определено. Не е имало разговори на висок тон. Казахме си нещата, които по принцип сме тренирали, но по една или друга причина и прекалено много напрежение при тях, започнахме това да го правим през второто полувреме. Направихме смени, които вкараха повече динамика, разнообразие и остротата в играта ни. По този начин предприехме и немалък риск, но при този резултат 1:0, губейки на полувремето, за нас не остана нищо друго освен да опитаме да обърнем нещата по някакъв начин“.

„Сега се дава повече път на повече млади. Апелът ми към тях е да разберат, че много малко от тях трябва като усилие и манталитет, за да бъдат част от първия отбор. Трябва да го приемат малко по-сериозно, защото крачка от трети към втори, от втори към първи, не е просто ей така. Там се изисква съвсем друг манталитет, друга нагласа, навици, тренировъчен процес, динамика, тактика. Те трябва много бързо да си пренастроят мозъка и да знаят, че имат шанс с много малко да се случи и да мислят в таи насока“, заяви Валентин Илиев.