Селекцията не е приключила в Спартак 1918 Варна, каза на пресконференция днес наставникът на "соколите" Валентин Илиев. Той допълни, че очакват още едно попълнение - офанзивен полузащитник.

"Силно се надявам да се създадем още по-голяма конкуренция и класа в тройката нападатели, дали ще е централен или краен нападател, там имаме нужда от попълнение, най-вече по фланговете“, каза специалистът.

„Градим нов отбор, за нов отбор нещата се развиват по-бързо от предвиденото. Момчетата се стараят страшно много и всеки изминал ден започват да се сработват по най-добрия начин“, коментира треньорът. Той допълни, че вярва на играчите изключително много и знае, че ще изпълнят задачите, които сами са си поставили като треньорски щаб и футболисти. 

Илиев каза, че начинът, по който работят играчите му го радва и е сигурен, че във времето нещата ще стават все по-добре. Има неща за корекция, доста даже, но пак казвам отборът ми дава оптимизъм, че нещата ще бъдат положителни, каза специалистът. 

За предстоящия съперник - втория отбор на ЦСКА 1948, в първия кръг от новия сезон на Втора лига Илиев коментира, че съперникът е добър и организиран отбор, един клуб в който се работи доста правилно и последователно. 

Той обясни, че отборът на Спартак 1918 Варна е длъжен за себе си, за клуба, за феновете да излиза всеки мач за победа и не само да излиза с нагласата, а и да го показва с действия. „Убедени сме, че ще търсим във всеки двубой победата, независимо дали съперникът е по-слаб, на нашето ниво или по-силен“, заяви треньорът.

Срещата пропускат Ромееш Ивей, защото е наказан и Божидар Васев, защото за неговото възстановяване ще е необходимо доста време. Даниел Начев тренира цяла седмица с отбора и се чувства много добре, съобщи още Валентин Илиев. 

„Много ми се иска да достигнем в един етап от сезона, в който да играем и красиво, и да печелим. Да работим и да направим така, че ние да диктуваме нещата с топка, без топка. Това няма да стане с магическа пръчка, това е ясно“, сподели още той. 

В отговор на въпрос за Христофор Хубчев Валентин Илиев каза, че за съжаление в едно единоборство по време на мач се случи най-неприятното за играча, което е загуба за футболиста, за него като треньор и за клуба. Смея да твърдя, че той щеше да бъде много полезен на отбора, допълни специалистът. 

„Ние като клуб сме изцяло зад него, подкрепяме го и няма да го оставим в нито един момент и каквото е необходимо около операции, възстановяване, ще бъдем плътно зад него и ще го подкрепим“, заяви още Илиев. 

Запитан дали ще разчита на Хубчев след като се възстанови треньорът посочи, че това може да го каже във времето. „Сега няма как да знам преди да науча как е минала операцията и как протича самото възстановяване“, каза още специалистът. Той уточни, че това не е първа контузия на Хубчев и не знае как ще протече неговото възстановяване и самата интервенция.

В първия кръг от новия сезон на Втора лига Спартак 1918 Варна приема втория отбор на ЦСКА 1948 на стадион "Спартак" в неделя от 19:00 часа.