Дунав Русе ще излезе с мисъл за победа тази събота в първия си домакински мач за сезона в третия кръг на Втора футболна лига срещу Марица.
 
Единственият, който със сигурност отпада от сметките на старши треньора Мартин Цирков, е Денислав Минчев. Мартин Костадинов вече тренира, но тепърва се очаква да се разбере дали и доколко ще може да бъде използван срещу пловдивчани.
 
"Настроението в отбора е приповдигнато и тренировките преминават при страхотна борба между всички футболисти за това първо да попаднат в групата на мача, а след това и да бъдат титуляри. Един треньор се чувства страхотно като вижда това. Всички играчи се влагат на своя максимум. 
 
Мисля, че познаваме добре отбора на Марица. Техният състав не се промени значително спрямо двубоя, който играхме миналата година за Купата на България, а и следихме редовно техните изяви след това. Не мисля, че двата отбора има с какво да се изненадат и изходът от мача ще бъде въпрос на начина, по който се решават определени ситуации в хода на срещата. Ние излизаме за победа, за да затвърдим добрия си старт и да зарадваме феновете", заяви Цирков.
 
Дунав се завърна във втория ешелон през този сезон и стартира с впечатляващ успех с 3:1 срещу Литекс в Ловеч, а след това направи 1:1 като гост на един от фаворитите за промоция Етър във Велико Търново.
 
Един от най-опитните в отбора - Никола Колев, не скри възхищението си от работата на младите играчи. 27-годишният халф дойде в тима това лято от Янтра, а преди това е играл още за ЦСКА, Етър, Царско село, Ботев Враца и Литекс.
 
"Впечатлен съм от начина, по който подхождат младите ни играчи. Те горят и се раздават в тренировките и мачовете, Вълнението преди всеки мач е огромно в отбора. За мен е страхотно да съм в колектив, който изпитва удоволствие от това да бъде на терена, да играе футбол и да се бори. 
 
Нашите играчи са истински щастливци, защото в България рядко има отбори, които толкова целенасочено да дават шанс на млади футболисти. Аз вярвам, че тимът ни има качества да е доста високо в класирането и стартът го доказва. Като футболист знам колко е трудно да се играе в Ловеч, а за Велико Търново да не говорим - това са две от най-тежките гостувания, а ние дори можем да съжаляваме, че нямаме 6 точки в момента. Всеки мач трябва да сме на максимум, да се борим и да се доказваме, за да радваме хората. Всички в клуба сме решени да възродим Дунав като клуб и с времето да го върнем в елита на българския футбол. Затова и приех да стана част от този голям български отбор", заяви Колев.