С питка и мед бе посрещнат от феновете новият старши треньор на ПФК Арда Стамен Белчев. Те го очакваха на "Арена Арда" преди да изведе отбора на първа тренировка.

Малко преди това пред журналисти Белчев каза, че Арда има потенциал и нужните футболисти, за да постигне целта си, която е поставена пред отбора – влизане в Първа лига. 

Неговите изисквания към играчите ще бъдат високи, но ще могат да се изпълняват.

"Обичам първо да има дисциплина в отбора, не само в съблекалнята и в мачовете, но изцяло и извън стадиона. Всеки футболист трябва да знае, че има сериозен ангажимент към футболния клуб. Доколкото за играта ще се опитам да извлека максимума от всеки един от футболистите, което е най-важното. Надявам се те да разберат по-най бързия начин моите изисквания", каза Стамен Белчев.

За него всеки мач е важен и не ги дели на важни и неважни.

"Дали играем срещу отбора на Несебър или срещу първия и последния в класирането ще подходим по един и същ начин, за да нямаме проблеми по време на мача. Трябва за излезем и покажем най-доброто, на което сме способни, и да спечелим трите точки", допълни треньорът във връзка с предстоящия в събота домакински мач с Несебър.

Старши треньорът на ПФК Арда коментира и разликата от 8 точки с Монтана във временното класиране, след 19-ти кръг на Втора Лига. Според него тези точки могат да се стопят.

"Надявам се да покажем едно лице през оставащите мачове, да бъдем най-вече постоянни в изявите си на терена. На това ще държа най-много", категоричен бе наставникът на Арда Стамен Белчев.

По-късно новият старши треньор изведе своите футболисти на първа тренировка. Заниманието се проведе на клубния стадион "Арена Арда".