Трима играчи на Янтра преустановиха предсрочно участието си в подготвителния лагер във Варна заради контузии, съобщиха от клуба. Емил Колев получи травма в глезена още в началните минути на контролата срещу Черно море II, играна миналата сряда. Нападателят се прибра в Габрово и мина на ядрено-магнитен резонанс, който за щастие показа, че няма сериозни увреждания. Очаква се той да поднови тренировки със съотборниците си в началото на следващата седмица.

На оперативна интервенция обаче трябва да се подложи Цветелин Радев. Титулярният централен бранител е с увреждане на менискуса на десния крак, а опитите за консервативно лечение не дадоха резултат. Хирургическата интервенция ще бъде извършена утре от д-р Мазнейков в МБАЛ "Света София“. Ако всичко бъде успешно, прогнозите са до две седмици Радев да се завърне към тренировъчните занимания.

Подобно на Радев, двете изминали проверки край морето пропусна и юношата Габриел Стоянов. Младокът е с болки в прасеца, които не му позволяват да тренира пълноценно и тази вечер той също ще се прибере в Габрово.

Намалялата група промени плановете на Вили Вуцов за изиграването на две контролни срещи в един ден. Така съставът ни ще премери сили с Несебър утре, 30 януари, от 14 часа. Двубоят с лидера в Югоизточната Трета лига ще се състои на градския стадион в Несебър. В сряда, 31 януари, момчетата на Вили Вуцов ще се изправят срещу състава на Черноморец (Балчик). Проверката ще се състои на тренировъчна база в Оброчище от 14:00 часа.